Home / Horeca / Duurzaamheid breekt definitief door in de horeca in 2013

 

Steeds meer horecaondernemingen steken geld in het duurzaam maken van hun onderneming. Dit blijkt uit een onderzoek van Misset Horeca.

Uit het onderzoek blijkt dat horecaformules die in de top 100 van beste horecabedrijven van Misset Horeca staan, steeds meer inzetten op duurzaamheid bij het inkopen van voedsel en drank. Restaurants gaan steeds meer over op biologische producten en vlees van hoge kwaliteit. Ook is er steeds meer aandacht voor streekproducten, seizoensgebonden groenten en verse keukenkruiden.

Dag van de duurzaamheid

Duurzaamheid is in, niet alleen in de horeca. Op 10 oktober vond de Dag van de Duurzaamheid plaats. Op deze dag vonden allerlei duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven en de overheid. Op deze dag kwamen ook veel horecaondernemers bij elkaar op de Inspiratiedag Duurzame Horeca om te leren hoe ze duurzamer kunnen ondernemen. Er vonden bijvoorbeeld workshops plaats over klimaat- en duurzaamheidscans, met tips om afval en water- en energieverbruik te verminderen.

Duurzaam uit eten

Ook als consument kun je je steentje bijdragen aan duurzame horeca. Ga eens uit eten bij een duurzaam restaurant. Volg onderstaande checklist om te zien of het restaurant van je keuze duurzaam is:

-          Vegetarische gerechten op de menukaart

-          Biologische en fairtrade producten in de gerechten

-          Gebruik van streekproducten en seizoensgebonden producten

-          Diervriendelijk vlees met EKO- of scharrelvleeskeurmerk

-          Duurzame vis op de kaart

-          Kraanwater schenken als alternatief voor bronwater

-          Gebruik van doggybags en verschillende portiegroottes om voedselverspilling te voorkomen

 
Share this page
 

De dikste tracks

 

#KOKENDOEJEZO

 

JOUW MAANDELIJKSE MIXTAPE