Home / Horeca / 101 sterrenrestaurants in Nederland in 2014

 

De Michelinsterren 2014 zijn uitgereikt. Amsterdam heeft er een nieuw tweesterrenrestaurant bij: &Samhoud Places van chef-kok Moshik Roth. Extra bijzonder is dat dit restaurant pas in augustus zijn deuren opende en dus nu al twee sterren verdiend heeft. Een nieuw driesterrenrestaurant kwam er echter niet.

101 sterrenrestaurants

Nederland telt nu 101 sterrenrestaurants. Naast het tweesterrenrestaurant &Samhoud Places zijn er andere nieuwe tweesterrenrestaurants: De Treeswijkhoeve in Waalre en Aan de Poel in Amstelveel. Een paar restaurants hebben voor het eerst een ster gekregen: Kaagjesland in Reeuwijk, Blok’s Restaurant in Amersfoort, HanTing Cuisine in Den Haag en het restaurant van het Amsterdamse L’Europe hotel Bord’Eau.

Sterrencriteria

Sinds 2007 gebruikt Michelin vijf criteria bij het bepalen of een restaurant een ster krijgt:

  1. de kwaliteit van de producten
  2. de beheersing van kooktechnieken
  3. de manier waarop de persoonlijkheid van de chef in de gerechten terugkomt
  4. de prijs-kwaliteitverhouding
  5. de constantheid van prestaties door de tijd heen over de gehele kaart

Wanneer een restaurant heel goed aan deze vijf criteria voldoet, kunnen er sterren uitgedeeld worden. Volgens de Michelingids betekenen de sterren het volgende:

Een ster: Een uitstekende keuken in zijn categorie. De ster wijst op een goed rustpunt op uw route. Maar vergelijk niet de ster van een luxe bedrijf met hoge prijzen met die van een klein restaurant dat ook een verzorgde keuken tegen redelijke prijzen biedt.

Twee sterren: Een verfijnde keuken die een omweg waard is. Bijzondere specialiteiten en wijnen. Verwacht geen lage prijzen.

Drie sterren: Een uitzonderlijke keuken die een reis waard is. Het eten is altijd erg lekker en soms buitengewoon, er worden beroemde wijnen geserveerd, de bediening is onberispelijk, het interieur is stijlvol en de prijzen zijn in overeenkomst met de kwaliteit hoog.

 
Share this page
 

De dikste tracks

 

#KOKENDOEJEZO

 

JOUW MAANDELIJKSE MIXTAPE