Home / Music / Wearables en muziek, een ontluikende revolutie

 

blaDat technologie en mode steeds meer met elkaar versmelten is een onomkeerbare beweging. Je komt het tegen in de fashion industrie  en je ziet het terug bij de technologie bedrijven. Een mooi voorbeeld is Apple. Van deze trendsettende smartphone- en tablet producent is al zeer lang bekend dat techniek en design erg nauw met elkaar verweven zijn.

Iedereen werkt aan coole gadgets

Hier wordt een groot verschil zichtbaar met producten die op het besturingssysteem Android draaien. Die apparaten zijn technologisch bijzonder sterk, maar ontberen nog steeds in zekere mate de ‘wearable’  factor.
Natuurlijk wordt ook van die kant hard gewerkt aan een modieus imago. Zo is voor het jaar 2014 voorspeld dat dit het jaar wordt van de wearable gadgets. Denk hierbij aan coole items als de Google Glass, Nike’s Fuelband, Pebble’s Smartwatch en Samsung’s Galaxy Gear. Allemaal wearables met een handige functie die er bovendien bijzonder modieus uitzien.

Inlijving van Beats door Apple

Waarschijnlijk moet het inlijven van Beats door Apple ook worden gezien als deel van deze ontwikkeling. Beats is wereldwijd toonaangevend op het gebied van uiterst fashionable koptelefoons. Hoewel deze technologisch goed zijn, geeft bij Beats vooral het fashion aspect ruim de doorslag. Een combinatie tussen de coolste smartphone en de hipste koptelefoon zorgt in het  fashionsegment van wearables voor een ijzersterke combinatie.

Apple in de voorhoede?

Natuurlijk is Apple ook zelf in staat om een bijzonder trendy koptelefoon te ontwerpen. Net als bij de eerdere oordopjes van de iPod en iPhone zou het dragen van zo’n koptelefoon een overweldigend statement afgeven. Toch kiest Apple voor Beats. Analisten denken dat Apple zich met Beats in de voorhoede probeert te plaatsen van de ontluikende wearable revolutie!

wearables-forrester-v1-620x720

 
Share this page
 

De dikste tracks

 

#KOKENDOEJEZO

 

JOUW MAANDELIJKSE MIXTAPE