Hot wallets om jouw crypto te beheren

Hot wallets om jouw crypto te beheren

Bij het investeren in cryptocurrency worden er veel verschillende mogelijkheden geboden qua valuta. Daarnaast zijn er veel verschillende brokers te vinden, die zowel online als met software te werk gaan. Dit zijn de zogenoemde cold en hot wallets. Bij Bitvavo heb je alleen de hot wallet tot jouw beschikking, zodat je alleen via het internet jouw digitale valuta beheert. Het is daarom goed om te kijken welke voor- en nadelen deze optie heeft voordat je jouw wallet aanmaakt.

Versturen en ontvangen via het internet

Een hot wallet is als het ware een digitale portemonnee die je via het internet beheert. Hiermee kun je snel verschillende cryptocurrency versturen en ontvangen, zonder dat hier uren aan transactietijden aan voorbij gaan. Als je jouw digitale munten bij een broker hebt staan, maar je bijna altijd gebruik van een hot storage, waardoor je ook eenvoudig toegang hebt tot jouw investering.

Kwetsbaar voor hackers en criminelen

Het internet biedt de mogelijkheid om snel transacties te plaatsen, zodat je niet lang hoeft te wachten op jouw geld. Echter is het hierdoor ook vatbaarder voor hackers en criminelen. Doordat jij ook nog eens gebruik maakt van een computer, ben je extra vatbaar voor deze invloeden. Het is daarom belangrijk om extra beveiligingslagen in te voeren om jouw valuta te beschermen. Jouw wallet bij Bitvavo is daarom altijd te beveiligen met een twee-factoren authenticatie.

Cold wallets beter beschermd

Bij een cold wallet wordt het genereren en opslaan van alle gegevens in een offline omgeving uitgevoerd. Denk hierbij aan de private keys die noodzakelijk zijn om een transactie uit te kunnen voeren.

Doordat je fysiek op een locatie aanwezig moet zijn om bij jouw cryptocurrency te komen, is het voor hackers onmogelijk om erbij te kunnen. Als je de mogelijkheid hebt om jouw eigen beheer uit te voeren, ben je vaak zekerder van het behoudt dan bij een broker.

 

 

Plaats een reactie